Vitamine Bibliotheek

 

Vitaminen
Vitamine A
Vitamine A is onder andere van belang voor het gezichtsvermogen, een gezonde huid en voor het immuunsysteem. Meer weten?
Lees Meer
Vitamine B
Vitamine B is de benaming voor acht verschillende B-vitamines met verschillende functies. Ze spelen bijvoorbeeld een rol in de celstofwisseling. Meer weten?
Lees Meer
Vitamine B5
Vitamine B5, ook bekend als pantotheenzuur, is een wateroplosbare vitamine die een rol speelt in de stofwisseling van voedsel in energie. Het draagt bij aan de aanmaak van co-enzym A, dat belangrijk is voor de synthese en afbraak van vetten, koolhydraten en eiwitten.
Lees Meer
Vitamin B3
Vitamine B3, ook bekend als niacine, is een wateroplosbare vitamine die een rol speelt in het energiemetabolisme. Het draagt bij aan de omzetting van voedsel in energie door deel te nemen aan de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten.
Lees Meer
Vitamine B12
Vitamine B12 is onder andere van belang voor het proces van celvernieuwing, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het energiemetabolisme, vermoeidheid en de psychologische functie. Meer weten?
Lees Meer
Vitamine B6
Vitamine B6, ook bekend als pyridoxine, is een wateroplosbare vitamine die een rol speelt in tal van lichaamsfuncties. Het draagt bij aan het normale metabolisme van eiwitten, vetten en koolhydraten, en is betrokken bij de aanmaak van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine.
Lees Meer
Vitamine C
Vitamine C is een van de meest bekende vitamines en betrokken bij veel vitale processen in ons lichaam. Meer weten?
Lees Meer
Vitamine D
Vitamine D ondersteunt o.a. een goede werking van het immuunsysteem en draagt bij aan het behoud van sterke botten, tanden en spieren. Meer weten?
Lees Meer
Vitamine D3
Er zijn twee soorten vitamine D belangrijk voor de mens. Wat is het verschil tussen D2 en D3? Meer weten?
Lees Meer
Vitamine E
Vitamine E is een antioxidant, draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade, luchtvervuiling en uv-straling. Meer weten?
Lees Meer
Bijwerkingen
Bijwerkingen Vitamine D
Vitamine D wordt al jaren als een veilig voedingssupplement gebruikt en bij gebruik volgens de voorschriften zijn er geen bijwerkingen bekend. Meer weten?
Lees Meer
Werkstoffen
Antioxidanten
Antioxidanten zijn voedingsstoffen - waaronder vitamines, mineralen, kruiden en andere bioactieve stoffen - die in ons lichaam vrije radicalen kunnen wegvangen. Meer weten?
Lees Meer
Astaxanthine
Astaxanthine ondersteunt het behoud van een gezonde huid en beschermt cellen en weefsels tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen. Meer weten?
Lees Meer
Calcium
Calcium is een essentieel mineraal dat een rol speelt in tal van lichaamsfuncties. Het is vooral bekend om zijn bijdrage aan het behoud van sterke botten en tanden.
Lees Meer
Erwten
Erwten is een volwaardige, plantaardige bron van eiwitten met alle essentiële aminozuren. Meer weten?
Lees Meer
L-carnitine
L-carnitine is een aminozuurachtige voedingsstof die een belangrijke rol speelt in de energieproductie via de stofwisseling van vetten. Meer weten?
Lees Meer
Macuview
Plantina Macuview is een natuurlijke zuiveldrank met DHA, die helpt om scherp te kunnen blijven zien. Meer weten?
Lees Meer
Magnesium
Magnesium is onder andere van belang voor de botaanmaak, de spieren, bij vermoeidheid en voor de energie, de celvernieuwing, het zenuwstelsel en voor de psychologische functie. Meer weten?
Lees Meer
Visolie
Visolie is een voedingssupplement dat wordt verkregen uit de weefsels van vers gevangen vette vissoorten zoals makreel, haring, zalm, tonijn en ansjovis. De verkregen olie is rijk aan de essentiële omega 3-vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Meer weten?
Lees Meer
Q10
Co-enzym Q10, ook wel afgekort tot CoQ10 of Q10, is een vitamineachtige stof die van nature in al onze cellen voorkomt en die het lichaam ook zelf kan aanmaken. De stof speelt een grote rol bij de energieproductie van de mitochondriën in onze cellen. Meer weten?
Lees Meer
Zink
Zink is betrokken bij een aantal belangrijke processen in ons lichaam. Het zorgt onder andere voor de opbouw van eiwitten, de groei en vernieuwing van cellen en weefsels en is belangrijk voor de stofwisseling en de weerstand. Meer weten?
Lees Meer