Plantina Vitamine B12

90 tabletten
 • Plantina Vitamine B12 bevat de vitamines B12, B6 en foliumzuur
 • Deze drie voedingsstoffen vormen een krachtige synergistische combinatie 
 • Voor de vorming van rode bloedcellen
 • Goed voor het celdelingsproces
 • Ondersteunt het energieniveau
 • Ondersteunt het homocysteïnemetabolisme
 • Draagt bij tot een normale psychologische functie
 • Helpt bij vermoeidheid en moeheid
 • Is gunstig voor het zenuwstelsel
 • Is gunstig voor het immuunsysteem
+
 • accent_usp_icon_1 Gratis verzending vanaf € 25 (NL)
 • accent_usp_icon_2 Nederlands product
 • accent_usp_icon_3 Voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Wil je meer informatie over dit product? Stel dan je vraag via info@plantina.nl

Vulstof (microkristallijne cellulose), zoetstoffen (mannitol, xylitol, stevia), verdikkingsmiddel (plantaardige olie), smaakversterker (kers, framboos), vitaminen, antiklontermiddelen (magnesiumstearaat, siliciumdioxide), kleurstof (betanine), conserveermiddel (citroenzuur).

Eén zuigtablet bevat
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat)
Foliumzuur
Vitamine B12 (cyano-, methylcobalamine)


2,5 mg
500 µg
1000 µg

% RI*
179
250
40000

* RI = Referentie Inname

Gegarandeerd vrij van:

gluten, gist, ei, melk (lactose), soja, noten, pinda's, vis, schaaldieren, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen, suikers (hypoallergeen) en kruiden (hypo-allergeen, vegetarisch).

Standdaarddosering:
1 tot 2 maal daags 1 tablet.

Waarschuwing:
• Niet geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar.
(wettelijk verplichte waarschuwing voor producten met > 3 mg en ≤ 5 mg vitamine B6 per dagdosering)

Wat doet het?

Plantina Vitamine B12 bevat de vitamines B12, B6 en foliumzuur. Deze drie voedingsstoffen vormen een krachtige synergistische combinatie. Dat betekent dat de drie nutriënten in diverse gebieden van je lichaam goed met elkaar samenwerken. Deze tablet geeft je dus niet alleen de gezondheidsvoordelen van vitamine B12, maar ook die van vitamine B6 en foliumzuur.

 

Vitamines B6, B12 en foliumzuur (ook wel vitamine B11 en in sommige landen B9 genoemd) zijn essentiële B-vitamines met zeer veel functies in je lichaam. Ze kennen dan ook meerdere gezondheidsclaims voor verschillende toepassingsgebieden. Een eerste gebied is bijvoorbeeld het bloed en de vorming van bloedcellen. Vitamines B6, B12 en foliumzuur dragen bij aan de vorming van rode bloedcellen en foliumzuur draagt bij aan de vorming van witte bloedcellen. Vitamine B12 en foliumzuur spelen ook voor je lichaamscellen een belangrijke rol, de voedingsstoffen hebben bijvoorbeeld een gunstige invloed op de processen van celvernieuwing en zo op de groei en ontwikkeling van weefsels in je lichaam. Een ander relevante toepassing is je energiemetabolisme. Vitamines B6 en B12 dragen bij aan een normaal energieleverend metabolisme. De drie nutriënten samen helpen bij vermoeidheid en moeheid. Weer een ander domein waarin het samenspel van vitamines B6, B12 en foliumzuur goed tot z’n recht komt, is de bijdrage aan een normaal metabolisme van homocysteïne. Voor de gezondheid van je hart is het bijvoorbeeld belangrijk dat dit efficiënt wordt geproduceerd én ook weer wordt afgebroken. De drie vitamines dragen verder bij tot een normale psychologische functie, zoals een normaal leervermogen, geestelijke veerkracht en energie en het functioneren van het geheugen. Ze hebben ook alle drie een positieve invloed op je immuunsysteem. De vitamines B6 en B12 heb je ten slotte nodig vanwege hun positieve invloed op de werking van je zenuwstelsel. Kortom, de drie vitamines werken echt samen als een drie-eenheid.

 

Vitamine B6 kent nog een aantal aanvullende gezondheidsclaims, zoals de bijdrage tot een normale cysteïnesynthese, tot de regulering van de hormonale activiteit en tot de productie en verbranding van eiwitten en koolhydraten. Foliumzuur speelt een belangrijke rol in de aminozuursynthese en is bij uitstek belangrijk voor vrouwen die zwanger willen worden.

 

Waarom deze samenstelling?

Plantina Vitamine B12 heeft de vorm van een zuigtablet en bevat per tablet 1000 mcg vitamine B12 uit cyano- en methylcobalamine, 2,5 mcg pyridoxaal-5-fosfaat (vitamine B6) en 500 mcg pteroylmonoglutaminezuur (foliumzuur). De ingrediënten werken met elkaar samen en hebben elkaar nodig in je lichaam. Vitamine B12 bevat twee vormen, namelijk cyanocobalamine en methylcobalamine. Elk met een eigen en elkaar aanvullende werking. Cyanocobalamine is de synthetische variant van vitamine B12 die vaak in suppletie wordt gebruikt. Methylcobalamine is een natuurlijke variant van B12 die tevens in voeding voorkomt en die een belangrijke rol speelt in het methylatieproces in je lichaam. Vitamine B6 in dit product is pyridoxaal-5-fosfaat. Deze actieve vorm van vitamine B6 hoeft niet meer te worden omgezet in je lichaam en is direct bruikbaar. Het opnamepercentage van vitamine B12 neemt af, naarmate je meer B12 binnenkrijgt. Met een gehalte van 1000 mcg per tablet, weet je zeker dat je voldoende B12 opneemt. De tablet kan het beste onder de tong worden gebruikt voor een optimale opname.

Zorgvuldigheid en kwaliteit zijn belangrijke criteria voor Plantina bij de productie van de supplementen in ons assortiment. Plantina producten zijn dan ook gemaakt van zuivere ingrediënten en bevatten geen allergenen. Plantina Vitamine B12 is vrij van gluten, gist, ei, melk (lactose), soja, noten, pinda's, vis, schaaldieren, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen, suikers en kruiden. Het product is hypoallergeen en plantaardig. Het is dus geschikt voor vegetariërs en veganisten.

 1B6, B12 en foliumzuur dragen bij aan de vorming van rode bloedcellen

2B12 en foliumzuur hebben een gunstige invloed op het celdelingsproces en weefselgroei

3B6 en B12 dragen bij tot een normaal energieleverend metabolisme

4B6, B12 en foliumzuur dragen bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne

5B6, B12 en foliumzuur dragen bij tot een normale psychologische functie

6B6, B12 en foliumzuur helpen bij vermoeidheid en moeheid

7B6 en B12 hebben een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

8B6, B12 en foliumzuur hebben een positieve invloed op het immuunsysteem

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Plantina Vitamine B12
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA - het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.