Stralende zomer

1. Gratis Vitamine D in de zon

Even een momentje van ontspanning? Ga dan rond de middag 15 tot 30 minuten in de zon zitten en jouw huid maakt voor die dag voldoende vitamine D aan. Risicogroepen, waaronder mensen met een donkere huidskleur, hebben extra vitamine D nodig aangezien een donkerdere huid minder snel vitamine D aanmaakt. Wil je weten of jij hieronder valt? Doe de vitamine D- test op www.vitamine-info.nl

 

2. Kilo’tjes minder voor de vakantie

Bezig om de laatste kilo’s eraf te werken? Bij langdurig afvallen ligt een vitaminetekort op de loer. Een mild gedoseerde multivitamine is dan zo gek nog niet! Een multivitamine kan je ondersteuning bieden om toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen

 

3. Zomerse salades en fruit vol vitamines

Frambozen, zwarte bessen en aardbeien zitten vol vitamine C en foliumzuur. Vitamine C is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen ongewenste stoffen, zogenaamde vrije radicalen. Vrije radicalen spelen een rol bij het verouderingsproces. Foliumzuur is onder andere nodig bij de vorming van rode bloedcellen en het DNA. Zo maak je een heerlijk zomerse salade boordevol antioxidanten, met aardbeien, frambozen, bosbessen, zonnebloempitten, lijnzaad, hennepzaad en kokosmelk. Genieten!

 

4. Eet voldoende B-vitamines en ijzer voor je huid, haar en nagels

B vitamines zijn terug te vinden in veel gezonde voeding. Dus neem elke dag voldoende groente en fruit, volkoren granen, zuivel en een stukje vlees, vis, ei of bijvoorbeeld noten als vervanger.

 

5. Ook op vakantie: probeer voldoende gezond te eten

Ga je uit eten? Verse vis, vegetarische schotels of een maaltijdsalade zijn goede variatiemogelijkheden. Op de camping zijn tonijn of zalm uit blik ideaal te combineren met een salade of pastamaaltijd. Rauwkost of groente als gegrilde courgette zijn ook heerlijk op brood. Een multivitamine is geen vervanging, maar kan gebruikt worden als aanvulling op de voeding.