De beste kwaliteit

De kwaliteitseisen die Plantina hanteert, behoren tot de strengste in hun soort. Concessies aan de kwaliteit van de producten zijn ondenkbaar in de bedrijfsfilosofie van directeur Mischa Strijder, die sinds 2015 leiding geeft aan The Ortho Company. De voedingssupplementen zijn samengesteld op basis van de nieuwe Europese wetgeving (2002/46/EC) ten aanzien van grondstoffen.

GMP- en HACCP-regels

Bovendien worden de Plantina producten geproduceerd en gecontroleerd volgens GMP- en HACCP-regels. HACCP staat voor ‘Hazard Analysis Critical Control Points’. Vrij vertaald: een analyse van kritische punten waarop extra goed gelet moet worden. Bij HACCP wordt het hele productieproces nagelopen op mogelijke gevaren voor de voedselveiligheid. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleert de producten regelmatig.

NZVT-keuring voor topsport

Het is geen toeval dat Plantina al jarenlang marktleider is in de Nederlandse sportwereld. Topsporters willen van alles het beste. Trainingsfaciliteiten, materiaal, begeleiding, voeding en dus óók voedingssupplementen dienen van excellente kwaliteit te zijn. Sporters willen 'starten met een voorsprong'. Ze willen sportvoeding die ‘zuiver’ is, dus gevrijwaard van dopinggeduide stoffen en eventuele andere vervuilingen. Plantina voorziet al jarenlang in deze behoefte door producten NZVT te keuren. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (www.necedo.nl).

Van lieverlee heeft Plantina zich ontwikkeld tot een belangrijke sponsor in de Nederlandse sportwereld. Plantina steunt vooral toppers die al jarenlang zweren bij ons merk. Topsporters zoals Ingmar Vos, Eef Haaze en Anicka van Emden zweren al jaren bij de producten van Plantina Vitaminen. Bij de Plantina historie ook bekende atleten als lange afstandzwemster Edith van Dijk, die al lang vóór haar eerste sponsorovereenkomst producten van Plantina gebruikte. Ze maakte deze keus nadat ze diverse voedingssupplementen had uitgetest. ‘Daarbij kwam voor mij Plantina als beste uit de bus’, aldus de meervoudig wereldkampioen.